feedback-Oostman


Oogmeting

 

 

 

 

 

Wij leveren verschillende diensten op oogmeetkundig gebied.

Onze oogzorg is altijd op afspraak.

 

 

Oogmeting Plus

Na de standaard oogmeting volgt een microscopisch onderzoek van de voorzijde van uw ogen en wordt een foto van de binnenkant van het oog gemaakt. Deze foto's worden door minimaal twee van onze optometristen beoordeeld en verschaffen veel informatie over de kwaliteit van uw netvlies. Bij afwijkingen volgt een schriftelijke verwijzing naar de huisarts/ oogarts. Als u ouder bent dan 45 jaar adviseren wij u om 1 keer in de 2 jaar een Oogmeting Plus preventief te laten uitvoeren. De kosten van een Oogmeting Plus zijn € 55,-- .

Standaard oogmeting

Bij de Standaard Oogmeting wordt de sterkte van uw ogen bepaald. Geen of een verkeerde correctie kan veel ongemak veroorzaken.Met geavanceerde apparatuur bepalen wij de benodigde sterkte voor het kijken veraf en dichtbij. Bij een oogmeting is een oogdrukmeting inbegrepen. De kosten van een oogmeting zijn € 35.--. Bij aanschaf van een paar glazen of een complete bril wordt dit bedrag in mindering gebracht op de aanschafprijs. Het bedrag van een lenscontrole wordt niet in mindering gebracht.


Optometrie

 

Onze optometristen vormen de verbindende schakel tussen oogarts en opticien.

Optometrisch Basis Onderzoek

Een Optometrisch Basis Onderzoek vindt meestal plaats op indicatie, bijvoorbeeld wanneer oogdrukwaarden afwijkend zijn of op speciaal verzoek van derden (bijvoorbeeld de huisarts). Daarnaast adviseren wij om vanaf 45 jaar preventief 1x per 5 jaar een volledig Optometrisch Basis Onderzoek te laten doen. Zo kunnen onze optometristen uw oogconditie nauwgezet volgen en bij klachten u beter adviseren.

In de volgende situaties kan een Optometrisch Basis Onderzoek wenselijk zijn.  Fundusfoto

  • Oogziektes in de familie.
  • Medicijn gebruik.
  • Diabetes.
  • Hoge bloeddruk.
  • Afwijkende oogdrukwaarden.
  • Onverklaarbaar lage gezichtsscherpte.


De kosten van een Optometrisch Basis Onderzoek zijn € 80,-- .

Gezichtsveldonderzoek

Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in welke mate en op welke locatie een eventuele verstoring van het kijken in het gezichtsveld aanwezig is. Het gezichtsveld is het beeld dat door u bekeken kan worden zonder uw hoofd of ogen te bewegen. De kosten van dit onderzoek zijn € 35,--.

Fundusfoto

Tijdens dit onderzoek worden er met een speciale camera foto's gemaakt van het netvlies (aan de binnenkant) van uw oog. Met behulp van deze foto's worden de bloedvaatjes van het netvlies, de oogzenuw en de gele vlek beoordeeld. De kosten van dit onderzoek zijn € 35,--.

Corneatopografie

Corneatopografie: hiermee wordt met een speciaal apparaat (topograaf) een hoogtekaart van uw hoornvlies gemaakt. Op een corneatopogram kunnen wij vervolgens aflezen of het hoornvlies een bolle, een vlakke, een regelmatig of onregelmatige curve heeft. Dit onderzoek wordt toegepast bij onverklaarbare lage of veranderlijke gezichtscherpte en tijdens een contactlensaanmeting. De kosten van dit onderzoek zijn € 35,--.

 

De cornea-topograaf geeft goed inzicht over de vorm van het hoornvlies.

 

 

 

 

 

 

 

Marktlaan 24
2132 DM Hoofddorp
Telefoon optiek: (023) 5616847
Telefoon lenzen: (023) 5638483

E-mail: Gebruik ons contactformulier voor vragen, opmerkingen en bestellingen.

Volg ons op:

                          

Aangesloten bij:                                       
                                         


Openingstijden

 

dinsdag                 09:00 - 18:00 
woensdag             09:00 - 18:00
donderdag            09:00 - 18:00
vrijdag                    09:00 - 18:00     
zaterdag                09:00 - 17:00


Privacyverklaring

© Optiek Oostman 2007-2022

 
 
 
 
 
 
 
Realisatie en onderhoud:Visueel Webdesign